VIDEO-FOTO: Elevi din Olt găsiți dormind în Catedrala Încoronării

Un grup de 22 de elevi de gimnaziu din județul Olt, însoțiți de un profesor au fost găsiți în catedrala din Alba Iulia în urma unui apel primit de ISU Alba cum că unui copil i s-a făcut rău. Aceștia au venit ca să sărbătorească centenarul, însă nu au găsit cazare și au înnoptat în Catedrala Încoronării.

Această excursie a fost organizată, de două săptămâni avem bilete dus-întors, deci nu s-a pus problema că noi nu știm la ce oră este trenul de întoarcere, cum s-a auzit prin presă. Nu s-a pus problema să dormim în catedrală, părintele ne-a spus că la ora 23.00 catedrala se închide și dacă avem nevoie putem chiar să dormim la Seminarul Teologic. Între timp ne-au preluat cei de la ISU care spuneau că ei sunt organizați cu liceul acesta (HCC). și am fost de acord să mergem acolo. Am avut condiții foarte bune și le mulțimim cu această ocazie.” – a declarat profesorul ce i-a însoțiț pe cei 22 de elevi.

Duminică dimineața, cei 22 de elevi au plecat spre casă alături de profesorul lor din gara Alba Iulia. Profesorul a mai spus că elevii se aflau în catedrală pentru a asista la un concert, iar unui copil i s-a făcut rău.

Inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete a declarat că, iniţial, grupul ar fi trebuit să se întoarcă cu trenul, noaptea trecută, potrivit Realitatea de Olt.

Este un grup de copii de la Dăneasa, plecaţi cu profesorul de religie. El pleca în fiecare an la Alba Iulia şi nu şi-a luat cazare pentru că zicea că pleacă înapoi cu trenul, noaptea. În timp, văzând frigul şi aglomeraţia, vorbise cu un preot să rămână acolo la o biserică, la Catedrală. De aici, copilului i s-a făcut frig, iar ceilalţi au fost cazaţi într-un cămin. Acum sunt toţi în tren şi vin spre casă, sunt în afara oricărui pericol„, a afirmat Bărbulete.

El a adăugat că ISJ va demara o cercetare la şcoală pentru a vedea dacă s-au respectat toate procedurile legale, premergătoare excursiei.

„Noi vom verifica dacă a avut aviza, dacă a avut toate documentele întocmite pentru a putea face această excursie, dacă a avut acordul părinţilor, declaraţiile lor şi aşa mai departe. Sunt o serie de lucruri pe care ar fi trebuit să le fi respectat”, a mai spus Bărbulete.

Potrivit ISU Alba grupul se afla în Alba Iulia din data de 30 noiembrie și a înnoptat în Catedrala Încoronării. Aceștia urmau să doarmă și în 1 decembrie în catedrală dar unui copil i s-a făcut rău, fiind nevoiți să ceară ajutorul celor de la ISU Alba.

A fost primit un apel cum că unui copil i s-a făcut rău în catedrală. La sosirea echipajului de prim ajutor s-a constatat că era un grup de 22 de copii și un profesor care erau în Alba Iulia din data de 30 noiembrie și care nu aveau cazare.

Copilul a fost transportat la spital pentru mai multe investigații, iar ceilalți 21 și profesorul au fost cazați la HCC, unde li s-a oferit și o masă caldă” – a transmis ISU Alba.

Articolul precedentFamilia Regală a sosit la Alba Iulia
Articolul următorVIDEO-FOTO: Acoperișul unui bloc din Cugir a luat foc

Comments are closed.