Produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, material lemnos și țigări de contrabandă descoperite de polițiști în Munții Apuseni

Au continuat controalele la agenții economici. Polițiștii specializați în combaterea criminalității economico-financiare au făcut 35 de verificări la comercianți din zona Munților Apuseni. Au fost aplicate amenzi în valoare de 40.500 lei și au fost confiscate produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, material lemnos și țigări de contrabandă.  

La data de 7 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat controale la agenții economici din zona Munților Apuseni, pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale privind comerțul și cele impuse de starea de urgență.

Astfel, au fost verificați 35 de comercianți și au fost constatate 25 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 40.500 de lei, din care 21 la Legea 12 din 1990 privind comerțul.

În urma controalelor, au fost identificate și confiscate băuturi alcoolice și produse alimentare fără documente de proveniență sau cu termen de valabilitate expirat, în valoare de 4.849 lei precum și 3.360 de țigarete în legătură cu care există suspiciunea că provin din contrabandă.

De asemenea, în urma verificării unui transport de material lemnos, pe raza localității Mihoești, polițiștii au constatat că șoferul camionului nu a putut prezenta documente legale de proveniență și transport pentru cei 5 metri cubi de material lemnos transportat.

A fost sancționat contravențional, conform prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat.

La acțiune au participat 16 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care au fost sprijiniți de polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni.

 

Articolul precedentBlaj: 11-12 mai, circulație restricționată pe strada M. Kogălniceanu; rută ocolitoare pe la Mănărade pentru DN14B
Articolul următorNoi investiții în valoare de 140.000 de lei în laboratorul DSP Alba: crește volumul de lucru, capacitate de testare și stocare a probelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.