Un bolnav infectat cu COVID 19, transferat de la Secția de Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, a fost externat, fiind declarat vindecat.  În urma a două testări consecutive, pacientul a avut rezultate negative.

„Ne bucurăm să anunțăm prima externare a unui pacient diagnosticat cu COVID-19 internat în urmă cu 5 zile la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, prin transfer de la Secția de Boli Infecțioase a SJUA. Pacientul a fost declarat vindecat în urma rezultatului negativ la două testări.

Felicităm pentru profesionalism colectivul spitalului nostru, cei 6 medici pneumologi: director medical dr. Virginia Gomboș, dr. Silvia Savut, dr. Cristian Rugeanu, dr. Olimpia Usvat, dr. Angela Parastie, dr. Corina Pirici, medicul de laborator Carmen Pop alături de Ioana Docea – farmacist clinician, 30 asistenți medicali, 20 personal medical auxiliar și un registrator medical.

Din aceeași echipă face parte și personalul administrativ, care se străduiește să răspundă tuturor nevoilor pentru buna funcționare a activității medicale.

Pe data de 6 aprilie, când am internat primul pacient, ne-am alăturat luptei împotriva pandemiei COVID 19, spitalul nostru tratând exclusiv pacienți confirmați cu acest diagnostic, forme medii conform planului județean de management al infecțiilor cu COVID 19. La acest moment avem internați 15 pacienți cu evoluție favorabilă”, au transmis reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud.

 În județul Alba au fost înregistrate 103 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 și 4 decese.