O femeie condamnată după ce în pandemie a folosit certificatul de vaccinare a altei persoane

O femeie din Alba a fost condamnată de magistrați la plata unei amenzi penale în cuantum de 2.700 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declarații.

Fapta s-a petrecut în data de 19 noiembrie 2021, când aceasta a încercat să intre într-un magazin de bricolaj folosindu-se de un certificat de vaccinare ce nu îi aparținea.

„S-a reținut, în fapt, prin acordul de recunoaștere a vinovăției că la data de 19.11.2021, inculpata s-a deplasat în incinta magazinului Dedeman, cu ocazia unui control efectuat de organele de poliție în contextul restricțiilor generate de pandemia Covid 19, folosindu-se de un certificat de vaccinare ce nu îi aparținea, a declarat în fals organelor de poliție numele.

Inculpata a acţionat cu intenție directă calificată prin scop deoarece a avut reprezentarea consecințelor faptei sale, iar din ansamblul probator administrat în cauză rezultă că inculpata nu doar a prevăzut rezultatul socialmente periculos al faptei, dar a și urmărit producerea acestuia, respectiv declararea necorespunzătoare adevărului făcută în organelor de poliţie în momentul în care aceştia efectuau un control cu privire la respectarea obligaţiilor legale în contextul pandemiei”, se arată în motivarea instanței de judecată.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentCombinațiile Companiei Aeroporturi cu ministerul lui Grindeanu: decizii aberante, ÎMPOTRIVA intereselor statului. MAFIA gunoaielor, dinamitată
Articolul următorPrefectul de Alba, în vizită de lucru pe DN1 în contextul lucrărilor de modernizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.