Un deținut a amenințat cu moartea un gardian de penitenciar

Un deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis recent în judecată pentru ultraj, după ce a amenințat cu moartea un polițist de penitenciar.

Fapta s-a petrecut în prima lună a anului 2021, iar după mai bine de un an, în 29 noiembrie 2022, dosarul deținutului a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

”În actul de sesizare s-a reţinut că, în data de 12.01.2021, în jurul orei 13.30, în timp ce se afla în Penitenciarul Aiud, în camera de cazare E1.21, inculpatul  a ameninţat-o cu moartea, în mod nemijlocit, pe persoana vătămată, ofițer de politie penitenciară, în timp ce îşi exercita atribuțiile de serviciu, spunându-i „Când te prind, ascultă tu la mine, că te iau și te sugrum, măi fraiere, că nu am mandat cu tine, dă-te-n familia mă-tii……Vai, când te prind în mâinile mele, treaba ta!”, amenințare de natură a crea o stare de temere și întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj.

Drept urmare, bărbatul a fost trimis în judecată, iar dosarul se va judeca pe rolul Judecătoriei Aiud.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentRomânia forțează un vot pentru aderarea la Schengen la Consiliul JAI, în ciuda faptului că Austria susține că se va opune – Când ar avea loc votul
Articolul următorDe azi, medicii de familie primesc dozele de vaccin HPV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.