Suspiciune de botulism în Alba! Ancheta, în desfășurare

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba desfășoară o anchetă în cazul unei suspiciuni de botulism, posibil în urma consumului de pește la conservă. 

În urma primirii unei notificări din partea DSP Alba, inspectorii sanitar-veterinari s-au deplasat imediat la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, unde a fost internată pacienta, pentru a prelua date relevante cu privire la produsul alimentar suspicionat.  Ulterior au început controale la magazine care comercializează acest produs, prilej cu care s-a urmărit și prelevarea de probe din produsul suspicionat. 

DSVSA Alba întreprinde toate măsurile necesare, în caz de suspiciune, prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor. În funcție de rezultatele analizelor de laborator, după emiterea buletinelor de analize, vor fi luate măsuri conform procedurilor în vigoare. 

Ancheta este în desfășurare. 

*Botulismul este o boală provocată de toxina eliberată de o bacterie – neurotoxina botulinică, iar o sursă de contractare este prin ingestia de alimente contaminate. Această bacterie se poate dezvolta în alimente conservate, în condiții de anaerobioză. 

 

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedent500 de milioane de euro, fonduri europene virate în conturile fermierilor într-un an
Articolul următorClienții unui bordel clandestin erau filmați cu camera ascunsă. Printre cei care pofteau la minore se află un fost primar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.