Elevii din patru școli din Alba ar putea avea o masă caldă pe zi

Ordonanţa de urgenţă nr.91/2021 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a fost adoptată, marţi, de Plenul Camerei Deputaţilor.

În acest moment, în județul Alba, alte 4 școli funcționează deja ca parte al acestui program, fiind vorba de unități de învățământ din Roșia Montană, Bucerdea Grânoasă, Unirea și Cetatea de Baltă.

„Programul urmăreşte să asigure premisele accesului egal şi nediscriminatoriu la educaţie al tuturor copiilor, indiferent de mediul rezidenţial de apartenenţă sau de situaţia socio-economică. (…) În anul şcolar 2021-2022, în perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarilor şi elevilor din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi-pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată”, se arată în proiect.

Acesta mai prevede că, pe durata de implementare a programului, personalul necesar poate fi suplimentat, la solicitarea unităţilor-pilot, prin angajare, prin detaşare sau delegare din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale, cu modificarea corespunzătoare a fişei postului.

Produsele care intră în componenţa pachetului alimentar/mesei calde trebuie să fie produse locale şi de sezon, provenite de la producătorii şi procesatorii locali, pe lanţul scurt de aprovizionare, se specifică în proiect.

Unităţile şcolare care participă la proiect au fost selectate de Ministerul Educaţiei. Pentru realizarea selecţiei s-au aplicat mai multe criterii, printre care riscul de abandon şcolar, ponderea cadrelor didactice necalificate din numărul total de cadre didactice, procentul elevilor prezenţi la Evaluarea Naţională din numărul total de elevi de clasa a VIII-a şi media notelor obţinute de către aceştia la Evaluarea Naţională, nivelul de marginalizare socio-economică a localităţii, potrivit clasificării Băncii Mondiale în studiile „Atlasul Zonelor Rurale Marginalizate şi al Dezvoltării Umane Locale din România” şi „Atlasul zonelor urbane marginalizate din România”.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentUn bețiv a fost ușurat de telefon într-un bar din Câmpeni! Hoața, identificata
Articolul următor750 de lei, bani de materiale pentru cadrele didactice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.