O familie din comuna Lupșa a rămas fără doi cai după ce un grup de consăteni i-au împușcat. Bărbații au ieşit la vânătoare și au confundat animalele de tracțiune cu doi cerbi. 
Mai mulți flăcăi din Lupșa au pus-o de-o vânătoare, ilegală, în vârf de munte. Ajungând în zona satului Valea Lupșii aceștia au văzut în gospodăria unei familii doi cai pe care i-au împușcat fără să stea pe gânduri, crezând că sunt cerbi sau căprioare. 
Și cum animalele de tracțiune sunt indispensabile pentru familia păgubită incidentul a fost imediat descoperit. Inițial braconierii au vrut să se împace cu familia și să le cumpere sau să plătească daunele provocate însă nu s-au ținut de promisiune. Sursele noastre spun că o parte din cei implicați în partida respectivă de braconaj sunt rude ale comandantului Poliției Câmpeni. 
A fost anunțată poliția iar la fața locului s-au prezentat mai multe echipaje însoțite de laboratorul de criminalistică. S-a demarat o anchetă pentru a stabilii circumstanțele acestui nefericit accident.
Cei vinovați riscă o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare cu executare.