Un bărbat din Alba Iulia a reuşit să obţină în instanţă anularea unei amenzi uriaşe, în valoare de 30.000 de lei. Omul a făcut şi plângere la DNA.

 

Bărbatul s-a ales cu amenda după o percheziţie făcută de poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean Alba, într-un alt dosar penal. În timpul percheziţiei, unul dintre poliţişti a descoperit un localizator de cabluri electrice. Pe lângă amenda uriaşă, aproximativ 6.000 de euro, poliţistul a dispus şi confiscarea dispozitivului.

Omul s-a adresat justiţiei şi a obţinut anularea procesului verbal şi, în mod automat, toate prevederile legale ce urmau actului. În plus, IPJ Alba Iulia a fost nevoită să plătească 1.000 de lei drept cheltuieli de judecată. Bărbatul a mers şi mai departe şi a făcut plângere la DNA pe numele poliţistului pentru abuz în serviciu.

Acesta a demonstrat că obiectul confiscat nu era un detector de metale aşa cum au crezut iniţial poliţiştii, ci un aparat destinat strict localizării firelor de tensiune din pereţi. Poliţiştii au descoperit dispozitivul în cutia cu scule electrice a bărbatului.

Sursa: Realitatea de Alba