A condus cu permisul de conducere suspendat. Distanța parcursă de „șofer” i-a uimit pe oamenii legii

Deşi avea permisul suspendat un agent de vânzări a continuat să conducă mașina de serviciu mai bine de trei luni, ca să nu-şi piardă pâinea. Iată ce au descoperit poliţiştii atunci când au verificat foile de parcurs.

Totul a început pe 26 octombrie 2021, atunci când agentul de vânzări a fost sancționat pentru o infracțiune rutieră comisă pe raza municipiului Alba Iulia. Chiar dacă a rămas fără permis agentul de vânzări şi-a continuat activitatea şi a folosit maşina firmei pentru a se deplasa în interes de serviciu.

Potrivit cercetărilor, agentul de vânzări a condus ilegal timp de trei luni în perioadă 11 noiembrie 2021 – 21 ianuarie 2022, când a fost surprins din nou fără permis de un echipaj de poliție rutieră.

După ce au verificat foile de parcurs poliţiştii au constatat că agentul de vânzări a condus mașina firmei, cu permisul suspendat, de 58 de ori pe o distanță totală de 6.465 de kilometri.

„Cu ocazia audierii sale în calitate de suspect, a arătat că recunoaște toate faptele reținute în sarcina sa, precizând că și-a desfășurat în continuare activitatea profesională în cadrul SC (…) SRL, deși știa că i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fără a aduce la cunoștința angajatorului acest aspect.

În plus, cu prilejul audierii în calitate de suspect, numitul a declarat că el a completat și semnat foile de parcurs aferente fiecărei curse efectuate”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, din 29 noiembrie 2022.

În acest context, agentul de vânzări a fost condamnat la o pedeapsa de 1 an și 3 luni închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, la care s-a adăugat pedeapsa amenzii penale în valoare de 3.000 de lei aplicată într-un alt dosar, tot pentru o infracțiune rutieră.

Pedeapsa amenzii penale a devenit executorie, astfel încât bărbatul trebuie să achite suma.

Hotărârea instanței de fond poate fi contestată la Curtea de Apel.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentB1, la răscruce între statul paralel și cetățean. Bobby Păunescu, dezvăluiri explozive, astăzi, la ”România Suverană”, ora 20:50
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.