Vicecampioana Europei a întâlnit marți, 30 octombrie pe vicecampioana Cehiei, VK UP Olomouc, în manșa a doua a turului 2 preliminar al CEV Volleyball Champions League.

Cei de la Volei Alba Blaj s-au calificat în turul 3 al CEV Volleyball Champions League, câștigând meciul cu VK UP Olomouc cu scorul 3-0 (27-25, 25-20, 25-23).

În Sala Transilvania din Sibiu, cei de la Volei Alba Blaj au avut susținerea a 1700 de spectatori.

Principala realizatoare a vicecampioanei Europei în meciul cu VK UP Olomouc de la Sibiu, a fost din nou Ioana Baciu, cu 16 puncte.

Ea a fost urmată de Sonja Newcombe (12 puncte), Maja Aleksić (10 puncte, 4 blocaje) și Ana Lazarević (9 puncte, 3 ași).

Încă echipa nu arată ceea ce îmi doresc, avem probleme la organizarea jocului, la serviciu și la preluarea negativă, dar nu avem timp să ne plângem pentru că timpul este scurt și trebuie să pregătim meciul următor.
Mă deranjează oscilațiile din joc și pot să spun că sunt mulțumit doar de rezultat și de faptul că ne-am calificat.” – a declarat Darko Zakoč, antrenor Volei Alba Blaj.

Suntem la faza în care încercăm să ne cunoaștem, să ne dăm seama ce putem oferi fiecare pentru această echipă, am avut și problemele din presezon cu ridicătoarele și cred că s-a văzut asta în jocul nostru.

Mă bucur că am cîștigat, că am trecut în faza următoare, acesta era și obiectivul nostru și cred că vom arăta mai bine în viitor. Am avut parte de un public extraordinar și le mulțumesc pentru susținere.” – a declarat Sonja Newcombe, jucătoare Volei Alba Blaj.

S-a văzut lipsa noastră de experiență, în special în momentele în care am fost foarte aproape să câștigăm seturi.

Sigur că nu mă mulțumește rezultatul, puteam face mai mult, dar trebuie să ținem cont că am întâlnit o echipă valoroasă, care a plecat favorită încă din start. Sper să facem o figură cât mai frumoasă în Cupa CEV.” – a spus Jiří Teplý, antrenor VK UP Olomuc.

Volei Alba Blaj va disputa primul meci din turul 3 al CEV Volleyball Champions League, miercuri, 7 noiembrie, de la ora 18:00.

Începând de astăzi, 31 octombrie, se fac înscrieri pentru deplasarea suporterilor blăjeni la meciul din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, ce se va desfășura la Sibiu, în Sala Transilvania, miercuri 7 noiembrie, de la ora 18:00.

Suporterii care doresc sa încurajeze echipa la Sibiu se pot înscrie, gratuit, la Registratura Primăriei Blaj, până luni, 5 noiembrie, ora 12.00.

Deplasarea se va face, gratuit, miercuri 7 noiembrie, de la ora 15:30.

Vicecampioana Europei va juca pentru intrarea în grupele CEV Volleyball Champions League cu învingătoarea din confruntarea Allianz MTV Stuttgart (Germania) – Sliedrecht Sport (Olanda).

În partida tur, Allianz MTV Stuttgart s-a impus clar, cu 3-0, pe terenul celor de la Sliedrecht Sport.