Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere. În imagini se vede cum bărbatul intră în sală și îi amenință cu pistolul pe cei doi frați.

Scena s-a petrecut într-un cazinou din municipiul Rădăuți pentru care victimele lucrează ca agenți de pază.

Vasile și Gheorghiță Buceac au declarat că au un conflict mai vechi cu agresorul, cei trei fiind în trecut colegi la aceeași firmă de pază și protecție. Potrivit celor doi frați, atacatorul i-a amenințat în repetate rânduri cu moartea. Aceștia susțin că după atacul de marți seară se tem să se întoarcă la serviciu.

Potrivit polițiștilor, marți, în jurul orei 21.37, Vasile Buceac a sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că a fost amenințat cu pistolul de un bărbat de 34 de ani din localitate.

Oamenii legii au reușit să-l găseasă pe agresor pe strada Piața Unirii, însă, în urma controlului corporal a fost găsit doar un toc gol pentru pistol, bărbatul declarând faptul că, arma a dus-o la domiciliu.

Polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se afla în serviciu, agresorul, angajat al unei firme de pază, s-a întâlnit cu cei doi frați și au avut un schimb de replici. Ulterior, individul s-a deplasat la locuința din municipiul Rădăuți, unde stă fără forme legale, a luat pistolul cu gaze, a revenit la cazinou cu un autoturism și i-a amenințat cu arma pe cei doi. Când a ieșit din sala de jocuri, acesta a lovit cu un baston telescopic oglinda autoturismului lui Vasile Buceac pe care a distrus-o.

Imagine

Pe timpul cercetărilor, polițiștii au identificat în zona producerii incidentului autoturismul condus de un localnic cu care s-a deplasat agresorul și în care se aflau alți doi bărbați, iar în urma controlului, în portiera mașinii a fost găsit un pistol cu  gaze și mai multe cartușe în încărcător, armă despre care, cei trei au declarat că nu știau când a fost pusă de bărbatul de 34 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, oamenii legii au stabilit faptul că bărbatul de 34 de ani nu figurează ca fiind deținător legal de armă.

Atât agresorul cât și victimele au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Rădăuți pentru audieri. Frații Buceac au declarat că în momentul în care au ieșit din sediul poliției au fost amenințați de prietenii agresorului.  Aceștia cer ca oamenii legii să ia măsuri și spun că se tem pentru viețile lor.

Marți seară, agresorul a fost reținut pentru 24 de ore iar polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, „amenințare” și „distrugere”.