Astăzi, în jurul orei, 06.15 a izbucnit un incendiu puternic la cel mai mare producător de condimente din România, Solina (fosta Supremia). Se intervine în continuare pentru lichidarea focarelor în interiorul halelor.

Pentru stingerea incendiului izbucnit, Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu două autospeciale și o ambulanță SMURD.

Hala are o suprafață de 10000-12000 mp, iar arderea se manifestă generalizat. La locul evenimentului acționează 4 autospeciale de stingere, două autoscări de intervenție la înălțime, descarcerarea și un echipaj de prim-ajutor.

Alte 6 autospeciale au fost dislocate în sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu și ISU Cluj. În total sunt 11 mașini de stingere. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunțarea populației din apropiere asupra prezenței fumului dens rezultat din procesului de ardere.

Cei de la APM Alba au efectuat, cu laboratorul mobil, măsurători ale calității aerului în zonele locuite ale cartierului Oarda de Jos din Alba Iulia și în zonele locuite din Lancrăm, localitate aparținătoare municipiului Sebeș, pe direcția deplasării norului de fum.

După interpretarea buletinelor de analize eliberate de laboratorul mobil al Agenției pentru Protecția Mediului Alba, personalul de specialitate din cadrul compartimentului Evaluarea factorilor de risc din mediul de viață și muncă al Direcției de Sănătate Publică Alba, transmite populației că în zonele locuite în care s-au făcut determinări (măsurători), situate pe direcția de deplasare a curenților de aer, calitatea aerului se situează în limite normale și nu există niciun pericol pentru sănătate.

sursa video&foto: ISU Alba