Garda Sebeș intervine pentru stingerea unui incendiu care se manifestă cu degajare mare de fum la Fabrica de Arme Cugir. 

UPDATE 2: Având in vedere incendiul de la SC Fabrica de Arme Cugir SA de astăzi, 12.11.2018 orele 12.50, IPJ Alba informează că Politia Orașului Cugir efectuează cercetări în cadrul unu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de sănătate si securitate în muncă.

Din câte am înţeles, femeia s-ar fi întors după telefon. Acest lucru i-a fost fatal şi a fost surprinsă de către incendiu„, a declarat prefectul de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, care s-a deplasat la faţa locului.

La ordinul Ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, o echipă a Ministerului Economiei, formată din Secretarul de Stat Ion Radu, responsabil cu industria de apărare, Marius Ioana, Directorul General al Romarm şi persoane abilitate din cadrul structurii pentru situaţii de urgenţă de la nivelul Ministerului, se deplasează de urgenţă la Fabrica de Arme Cugir pentru a investiga incendiul raportat.” – se arată într-un comunicat remis de Ministerul Economiei.

UPDATE! Potrivit ISU Alba incendiul de la Fabrica de Arme Cugir a fost lichidat.

Forțele de intervenție rămân la fața locului și lucrează pentru inlăturarea efectelor negative.

Astăzi, în jurul orei 10.30, Garda Sebeș a intervenit pentru stingerea unui incendiu care se manifestă cu degajare mare de fum la Fabrica de Arme Cugir

Pompieri Sebeș s-au deplasat la fața locului cu 7 subofițeri la bord, însoțiți de o ambulanță SMURD tip B.

Incendiul s-a produs la un depozit al uzinei, acesta fiind localizat de pompierii veniți la intervenție.

Pagubele materiale au fost limitate de intervenția rapidă a pompierilor, însă o persoană a decedat.

La această intervenție au fost cerute forțe în sprijin de la ISU Hunedoara (AMB SMURD B2) și de la ISU Sibiu (CBRN).