VIDEO-FOTO: Un militar a murit în Gara din Alba Iulia

Vineri dimineața, în Gara din Alba Iulia, un militar și-a pierdut viața. Acesta s-a electrocutat în timpul descărcării unor tancuri aduse pentru parada de 1 Decembrie.

Se pare că bărbatul a atins firele de înaltă tensiune după ce s-a urcat pe un tanc Ghepard.

Un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Alba și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” Alba s-au deplasat la fața locului. MAPN desfășoară la momentul de față o anchetă. Zona a fost eliberată și securizată de către cei de la Ministerul Apărării Naționale.

Convoiul cu efective militare venea de la Turda, iar militarul care a murit era subofițer.

„Referitor la accidentul din staţia Alba Iulia vă informăm că o comisie abilitată va cerceta condiţiile producerii acestui tragic accident, în care un militar şi-a pierdut viaţa şi, totodată, va stabili şi care au fost cauzele exacte. Conducerea CFR îşi exprimă public regretul pentru acest tragic accident şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate”, informează CFR SA.

Potrivit comunicatului oficial al MApN militarul făcea parte din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „POTAISSA” din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, şi-a pierdut viaţa astăzi, 23 noiembrie, în jurul orei 9.45.

Militarul a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Colegii au apelat serviciul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale, cea a Batalionului şi colegii militarului îşi exprimă regretul pentru acest tragic accident şi sunt alături de familia îndoliată.

Articolul precedentA găsit un telefon şi l-a predat poliţiei din Baia de Arieş
Articolul următorFOTO: Vizită de lucru a Ministrului Culturii la Monumentul Marii Uniri

Comments are closed.