Acasă Administratie Un imobil din Alba Iulia vândut de Consiliul Județean cu peste 300.000...

Un imobil din Alba Iulia vândut de Consiliul Județean cu peste 300.000 de euro

Un imobil aflat în domeniul privat al judeţului Alba, situat în centrul municipiului Alba Iulia, a fost vândut de către Consiliul Judeţean (CJ) cu 1.768.100 de lei, adică aproximativ 350.000 de euro, suma oferită de unul din cei doi ofertanţi fiind cu 5.000 de lei mai mare decât preţul de pornire a licitaţiei.

Preluat în urmă cu două decenii din administrarea Regiei Autonome ‘Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat’, imobilul în cauză, construit după 1989, nu a fost folosit niciodată de către CJ Alba, nefiind finalizat în interior. Clădirea are mai multe etaje, iar parterul şi etajul I, unde până în urmă cu câţiva ani a funcţionat o bancă, se află în proprietate privată. CJ Alba avea în proprietate cea mai mare parte din clădire, mai mult de 2.000 de metri pătraţi, însă spaţiile respective nu sunt finalizate şi, ca atare, nu au putut fi folosite.

În urmă cu câteva luni, consilierii judeţeni s-au arătat de acord cu scoaterea din nou la licitaţie a imobilului, fiind întocmit, ca atare, un Raport de evaluare de către un evaluator expert, care a stabilit că preţul de piaţă este de 1.710.830 de lei, iar valoarea de inventar de 1.763.100 de lei.

Potrivit reprezentanţilor CJ Alba, până la termenul limită, 5 noiembrie, au fost depuse două oferte la licitaţia publică cu ofertă în plic închis pentru vânzarea imobilului ‘Clădire – parţial – fostă sediu de bancă’, în suprafaţă desfăşurată de 2.009,50 metri pătraţi şi teren aferent în cotă de 592/1.251 metri pătraţi, şi anexe, cuprinzând obiectivele ‘Rezervor apă şi Post trafo’, în suprafaţă desfăşurată totală de 92,31 metri pătraţi şi teren aferent în suprafaţă totală de 109 metri pătraţi. Garanţia de participare la licitaţie a fost de 52.893 de lei.

Ambele oferte au fost declarate valabile, iar criteriul de atribuire a fost ‘cel mai mare preţ ofertat’.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Alba, Violeta Nica, a fost declarată câştigătoare oferta depusă de către SC ‘Art Instal’ SRL Alba Iulia. Preţul de pornire a licitaţiei a fost de 1.763.100 de lei, iar oferta câştigătoare a fost de 1.768.100 de lei.

Imobilul a intrat în domeniul public al Judeţului Alba şi în administrarea CJ Alba în urmă cu două decenii, fiind preluat din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Autonome ‘Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat’. În 2003, imobilul a trecut în domeniul privat al Judeţului Alba.

Au mai fost organizate licitaţii de-a lungul timpului, ultima în 2011, dar fără rezultatul scontat.

Sursa: Realitatea de Alba