Trafic restricționat pe DN, pentru lucrările de la podul Mureș de la intrarea din Alba Iulia.

 În cursul lunii iulie a anului curent, prin contribuția structurilor de specialitate din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba au fost realizate 2 obiective care privesc siguranța și fluența traficului rutier, fiind adoptate astfel măsuri de sistematizare adecvate condițiilor de trafic, activitatea unității noastre de politie venind în sprijinul participanților la trafic.

 

În cele ce urmează reliefăm cele doua „deficiențe” care au fost remediate, în colaborare cu administratorul drumului public:

  1. Starea necorespunzătoare a podului de peste râul Mureș

În ultima perioada de timp, pe sectorul de drum: Sebeș – DN1 – Alba Iulia s-au înregistrat valori mari de trafic, în special acestea concentrându-se în zona podului de peste râul Mureș, unde traficul rutier era agasat, desfășurându-se cu dificultate din cauza stării necorespunzătoare a părții carosabile aferente acestuia. Având în vedere disfuncționalitățile survenite la rosturile de dilatație de la pod, a apărut necesitatea intervenției în regim de urgență în vederea remedierii acestora, pentru prevenirea evenimentelor rutiere cu consecințe grave, dar si pentru asigurarea unei fluente optime a circulației rutiere.

În acest context, administratorul drumului public a încheiat un contract de prestări servicii cu un executant de lucrări, iar acesta a înaintat unității noastre de poliție o solicitare pentru instituirea restricțiilor de circulație în vederea realizării lucrărilor de reparații/înlocuire a rosturilor de dilatație. Prin urmare, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba, în urma analizării documentației, a emis aviz favorabil pentru executarea de lucrări în ampriza drumului public, stabilind condițiile în care acesta poate fi realizat si ținând cont de unele particularități:

 

– perioada de execuție este de 2 luni (pe timp de noapte);
– activitățile ocazionate de aceste intervenții se vor realiza, de luni până vineri, doar in intervalul orar: 20.00 – 07.00;
– în zilele de sâmbăta se vor executa lucrări doar in intervalul orar: 18.00 – 10.00;
        – în zilele de duminică se vor executa lucrări doar in intervalul orar: 19.00 – 07.00;

 

Pe timpul efectuării lucrărilor, traficul va fi dirijat alternativ, prin utilizarea instalațiilor de semaforizare care vor fi amplasate la cele doua capete ale podului.

 

Pe timp de zi, zona grevată de lucrări va fi acoperită cu un dispozitiv de tip „placă”, care va proteja locul de intervenție, astfel fiind asigurată planeitatea drumului public și facilitând circulația în ambele sensuri.

 

  1. Reamenajarea intersecției Centurii de ocolire a municipiului Alba Iulia cu Drumul Județean 107 si str. Mărășești din Alba Iulia

 

În contextul creșterii numărului de accidente de circulație în intersecția precizată, dar și pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră adecvat, în colaborare cu administratorului drumului public s-a analizat oportunitatea reamenajării acestei intersecții, sens în care s-a identificat ca soluție optimă realizarea unui sens giratoriu.

 

În acest sens, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Politiei Județean Alba a avizat planul de semnalizare privind amenajarea unui sens giratoriu, care să „calmeze” circulația rutieră, să asigure o fluență adaptată condițiilor de trafic și totodată, să contribuie la creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Începând cu data de 19.07.2019, sensul giratoriu a fost amenajat în conformitate cu prevederile legale aflate în vigoare, traficul rutier urmând a se desfășura în aceste condiții.

 

Pe această cale, recomandăm participanților la trafic:

  • să adopte o conduită responsabilă în trafic;
  • să manifeste o atenție distributivă;
  • să circule cu prudenta;
  • să respecte semnalizarea rutieră temporară impusa pe sectoarele de drum grevate de lucrări;
  • să păstreze o distanță suficientă în mers față de vehiculele care circulă în fața lor.

 

 

 

Articolul precedentAlbaiulian amendat pentru că a provocat un incendiu de vegetație
Articolul următorMii de oameni prezenți la Târgul de Fete de pe Muntele Găina

Comments are closed.