Joi, 18 iulie, a izbucnit un incendiu de vegetație în zona Valea Popii – Dealul Mamut din Alba Iulia.

Polițiștii Locali din cadrul Direcţia Poliţia Locală a municipiului Alba Iulia au ajuns la fața locului și l-au identificat pe numitul T.V., în vârstă de 61 de ani, din Alba Iulia, care a aprins vegetația din zonă. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 6000 RON.

Pentru limitarea și stingerea incendiului a intervenit I.S.U. Alba cu două autospeciale.

„Atragem atenţia cetăţenilor municipiului Alba Iulia că nerespectarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, potrivit O.U.G. nr. 195/2005, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3.000 lei – 6.000 lei pentru persoane fizice şi între 25.000 lei – 50.000 lei pentru persoane juridice.

Rugăm persoanele care observă producerea unor fapte de natură contravențională pe raza Municipiului Alba Iulia să sesizeze Poliția Locală la numărul de telefon 0258 989. ” – spun cei de la Poliţia Locală a municipiului Alba Iulia.