Pfizer a cerut autorizarea vaccinului anti-Covid la copiii între 5-11 ani, din Brazilia. Oficialii care ar trebui să ia decizia, amenințați cu MOARTEA

Compania farmaceutică Pfizer a cerut, vineri, Agenţiei Naţionale de Supraveghere Sanitară (ANVISA) din Brazilia să autorizeze vaccinul său anti-COVID-19 pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani. Solicitarea vine într-un moment extrem de delicat, și asta după ce mai mulţi responsabili ai ANVISA au primit ameninţări cu moartea, în caz de autorizare a vaccinului anti-COVID-19 la copiii din această categorie de vârstă. Poliţia braziliană a deschis o anchetă în acest sens.

„ANVISA a primit cererea trimisă de Pfizer pentru a include grupa de vârstă 5 – 11 ani în indicaţiile vaccinului său Comirnaty”, precizează Agenţia, într-un comunicat citat de Agerpres.

Cererea de autorizare prevede că dozajul să fie „adaptat şi inferior” celui utilizat pentru copiii de 12 ani şi peste această vârstă şi să fie distribuit în flacoane diferite.

La rândul său, Pfizer a indicat într-o notă că, potrivit „unei analize preliminare”\”, „o schemă de două doze de 10 micrograme de vaccin s-a dovedit capabilă să genereze un nivel ridicat de anticorpi”, la această grupă de vârstă.

Agenţia braziliană are la dispoziţie 30 de zile pentru a studia cererea trimisă de Pfizer, al cărei vaccin pentru categoria 5-11 ani a fost autorizat în SUA din 2 noiembrie.

Reamintim că, în Brazilia, vaccinul de la Pfizer este autorizat începând din data de 11 iunie pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani şi din 23 februarie pentru adolescenţii de peste 16 ani.

Cu 610.000 de morţi, la 213 milioane de locuitori, Brazilia este ţara cea mai îndoliată, după SUA din cauza epidemiei de coronavirus. Peste 58% din populaţie a fost până acum vaccinată cu schema completă, mai arată sursa citată.

Articolul precedentVreme total ATIPICĂ: Temperaturi de primăvară la munte, ceață și frig în zona de câmpie. Șoferii, sfătuiți să circule cu ATENȚIE
Articolul următorFOTO-Trei persoane rănite, în urma impactului dintre două mașini

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.