Vreme total ATIPICĂ: Temperaturi de primăvară la munte, ceață și frig în zona de câmpie. Șoferii, sfătuiți să circule cu ATENȚIE

Șoferii trebuie să circule cu băgare de seamă atât astăzi, cât și în diminețile următoare, și asta deoarece vom avea parte de ceață, așadar vizibilitatea va fi destul de scăzută. Meterologii anuntă și burniță în unele zone ale țării, dar nu este exclus nici să fie depuneri de chiciură. Vorbim despre o vreme a extremelor, cu temeperaturi mai ridicate ziua, în zonele montane, decât în zonele joase ale țării. 

„Situație specifică sfârșitului de toamnă, în care este mai cald la deal și la munte, cu temepraturi mult mai ridicate față de normal, și astăzi valori termice de 10 grade în zonele montane, în vreme ce în zonele joase de relief, la câmpie și pe vai (…) apar aceste inversiuni de temeperatura. Temperatura, în loc să scadă cu altitudinea, crește cu altitudinea. Fenomenul dominat în aceste zile sunt norii de nivel jos, respectiv ceața, prezentă la această oră pe suprafețe extinse în Transilvania, Moldova, Câmpia de Vest, local și în partea sudică și sud-estică a țării.

Ceața ar putea să persiste și peste zi, mai ales în Transilvania, unde temperaturile nu vor crește prea mult, vor fi ușor peste limita de îngheț.

 

În Capitală este si la aceast ora ceață, temperaturile sunt mai coborâte, undeva în jur la 10 grade. În urmat zile nu așteptăm precipitații la noi în țară, decât burniță sau poate ploaie slabă (…).

La deal, la munte, în vestul si centrul țării vremea va fi, ca aspect, mai frumoasă.

 

Se așteaptă o raciere a vremii. Va pătrunde o masă rece dinstre Câmpia Rusă. Maximele nu vor mai trece de 3-5 grade în Moldova, 7 grade marți în Capitală,  în vest și centru cerul av fi mai mult senin – 10 grade. Acest regim de vreme se va menține până spre mijlocul săptămânii viitoare, abia de vieri ar putea apărea și câteva ploi”, a afirmat meteorologul Mihai Huștiu, pentru Realitatea PLUS. 

 

Articolul precedentCîțu, anunț IMPORTANT despre majorarea pensiilor și a alocațiile: „Nu putem doar să creștem și să nu legăm de performanță”
Articolul următorPfizer a cerut autorizarea vaccinului anti-Covid la copiii între 5-11 ani, din Brazilia. Oficialii care ar trebui să ia decizia, amenințați cu MOARTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.