Peste 600 de copii au primit sprijin pentru a nu abandona școala

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a organizat marţi, 4 iunie, masa rotundă având ca subiect „Sustenabilitatea modelelor dezvoltate: între voință și putință”.

Evenimentul s-a desfășurat în Aula „Sfântul Simion Ștefan” din incinta Palatului Arhiepiscopal din Alba Iulia şi la el au participat Roland Pyton din partea Ambasadei Confederației Elvețiene în România, reprezentanți ai Fundației HEKS România, ai Fundației FAER Reghin și ai autorităților publice județene și locale.

Acest eveniment a marcat încheierea proiectului „Incluziune socială şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a romilor şi a altor grupuri vulnerabile” finanțat de Guvernul Elvețian.

Prin intermediul acestui proiect au fost organizate activități de prevenire a abandonului școlar pentru 600 de copii din județul Alba, în cadrul a 14 Centre de prevenire a abandonului școlar și a 12 Centre de zi.

În cadrul mesei rotunde a avut loc şi o expoziţie de fotografii ce surprind activităţile desfăşurate în cadrul acestui proiect.

„Această zi este o oportunitate să mulțumim tuturor partenerilor care au muncit foarte mult pentru succesul proiectului.

Am vorbit despre HEKS Elveția, HEKS România dar și despre partenerii din proiect Filantropia, Diakonia, Caritas și FAER.

Datorită implicării partenerilor am avut mare succes, peste 7.000 de copii au primit ajutor la nivel național pentru a nu abandona școala și pentru a-și îmbunătăți educația.

Proiectul a avut și o componentă pentru a sprijini accesul la sănătatea de bază și de asemenea pentru a susține accesul la locuri de muncă și la condiții de locuire mai bune. Elveția este foarte mândră de rezultate.

Noi am oferit sprijin financiar, am stabilit câteva obiective ambițioase pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale minorității rome și a altor grupuri vulnerabile și am oferit foarte multă încredere partenerilor noștri locali pentru a găsi cele mai bune soluții, pentru a lucra împreună și pentru a îmbunătăți situația”, a declarat Roland Pyton, directorul Biroului de Cooperare Elvețiană pentru România și Bulgaria.

Articolul precedent„Dansul Speranţei” în Cetatea din Alba Iulia
Articolul următor92 de copii din satul Răchita au fost vaccinați

Comments are closed.