Cei peste o mie de copii ocrotiţi în aşezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au fost sărbătoriţi marţi, 4 iunie, la Alba Iulia cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, în cadrul evenimentului „Ziua Copilului – Ziua Speranței”.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia pentru a aduce obucurie în sufletele copiilor pe care asociaţia îi îngrijeşte şi îi ocroteşte în zeci de aşezăminte sociale.

Sărbătoarea copiilor a început cu o slujbă de Te Deum, oficiată în Catedrala Reîntregirii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei care le-a pus apoi la suflet copiilor un cuvânt de învăţătură.

În anii care au urmat potopului universal, Noe trebuie să fi simţit o extraordinară încredere şi siguranţă, ori de câte ori a văzut un curcubeu pe cer. Acesta era un semn de aducere aminte a legământului făcut de către Dumnezeu cu Noe, un semn că Dumnezeu Îşi ţine promisiunile Sale.

Oricare ar fi asperităţile noastre, să ne ridicăm privirea către superbul curcubeu arcuit peste cerul plumburiu din faţa noastră, nădăjduind în ajutorul totdeauna abundent al Celui Preaînalt Care a promis:

„Nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi” (Ios. 1, 5). Aşadar, dragi copii şi tineri, dacă aveţi speranţa în suflet, puteţi înainta frumos spre viitor, rezistând adversităţilor şi dovedind elan dinamic în atingerea obiectivelor sau ţintelor propuse” a spus în cuvântul său de învăţătură Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

După slujbă, în Șanțurile Cetăţii Alba Carolina, Latura de Vest, în faţa Catedralei Reîntregirii, copiii au dansat „Dansul Speranței”, au asistat la un scurt spectacol ce a avut ca temă speranța și la un spectacol de magie.

Tematica din acest an a evenimentului a fost speranța, copiii având la dispoziție o lună să se pregătească pentru acest eveniment. În fiecare săptămână copiii au avut o temă de îndeplinit.

În prima săptămână copiii au identificat un motto al centrului, în cea de-a doua săptămână fiecare copil a pregătit o rugăciune pe tema speranței iar în cea de-a treia săptămână copiii au elaborat un manual cu toate materialele realizate în această perioadă.

De asemenea, copiii au învățat un jurământ al speranței pe care l-au rostit astăzi în cadrul evenimentului”, a explicat Daniela Truța, directorul executiv al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Spectacolul a fost urmat de un eveniment festiv – „Carnavalul copilăriei”.