Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea alăptării în timpul infecției COVID-19 și după vaccinare

În Europa, în primele șase luni din an doar 13% dintre bebeluși erau alăptați, scrie Biziday.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății procentele privind alăptarea nou-născuților în primele șase luni, în regiunea europeană a OMS (53 de țări), sunt cele mai scăzute din toate regiunile, doar 13% din sugari fiind alăptați. Doar o treime din populația adultă din regiune are schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, în timp ce varianta Delta a devenit dominantă, iar cazurile de îmbolnăvire depășesc 60 de milioane.

Alăptarea este una dintre cele mai eficiente modalități de asigurare a sănătății, furnizării anticorpilor și protecției împotriva COVID-19 a copilului, iar vaccinarea mamei care alăptează nu prezintă niciun risc pentru mamă și sugarul ei“, se arată în comunicatul oficial.

Potrivit autorităților, alăptarea are multe avantaje pentru mamă și copil și trebuie continuată atât în timpul infecției COVID-19, cât și după vaccinarea mamei. Virusul care cauzează COVID-19 nu a fost detectat în laptele matern. Conform studiilor realizate până în prezent, continuarea alăptării este sigură, cu respectarea măsurilor de precauție recomandate, chiar dacă mama se îmbolnăvește de COVID-19. Mamele care alăptează și care au primit vaccinul au în lapte anticorpi, care ar putea ajuta la protejarea copiilor lor de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Informare De Presa OMS, 06.08.21 Media

Sursă: BIZIDAY

Articolul precedentCertificatul Covid – OBLIGATORIU pentru elevi și profesori, pentru a intra la cursuri, în Italia. În ce situații riscă dascălii să rămână fără SALARIU
Articolul următorANPC: ”Nu încurajați comerțul pe plajă!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.