Proiectul de modernizare a domeniului public din jurul Pieței Alexandru Mocioni și de modernizare a Parcului Doja și Podului Maria are ca scop inițierea procesului de regenerare urbană prin creșterea atractivității și calității vieții în Iosefin, unul din cele trei cartiere istorice majore ale Timișoarei. La licitația pentru serviciile de proiectare, o singură firma s-a arătat interesată.

Municipalitatea a scos la licitație proiectul și o singură firmă s-a arătat interesată. Este vorba despre Total Business Land SRL din Alba Iulia. Conform Risco, firma are o vechime de șapte ani, iar anul trecut avea 216 angajați și un profit net de 3,3 milioane de lei.

„Prin tema de proiectare cerem un proiect care să reducă impactul traficului asupra mediului prin diminuarea emisiilor și poluării fonice, să crească atractivitatea pentru pietoni, să genereze conexiunea de infrastructură verde între Piața Mocioni și Canalul Bega și să revigoreze economic această zonă centrală legată strâns de istoria orașului,” declara primarul Dominic Fritz recent.

Proiectul va include un sistem de iluminat public modern, care să elimine risipa de energie și poluarea luminoasă, precum și dotări urbane. O cerință principală este creșterea siguranței pietonilor și cicliștilor, creșterea aportului de suprafețe umbrite și readucerea în prim-plan a caracterului de bulevard urban cu parter comercial și funcțiuni diverse adiacente, spații de întâlnire și repaus.

Toate lucrările care vor fi executate vor ține cont de caracterul istoric al zonei, scrie Tion.

Contractul are ca obiect servicii de proiectare și asistență tehnică în vederea realizării și implementării obiectivului de investiție „Regenerare urbană-Zona Piața Mocioni”.

Valoarea estimată a contractului este de 907.563 lei (fără TVA), adică 1.079.999 cu TVA, echivalentul a 220.000 de euro. Durata este de 48 de luni, în acest termen fiind inclusă și asistența tehnică de pe parcursul execuției.

Sursa: Realitatea de Alba