Noi condiții de călătorie în Germania

 

Toate persoanele cu vârsta de cel puţin 12 ani trebuie să prezinte, la intrarea în Germania, dovada vaccinării împotriva COVID-19, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe. Măsura a intrat deja în vigoare duminică.

 

Potrivit informaţiilor publicate de autorităţile germane, documentele pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic şi trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă, precizează comunicatul MAE.

Imunizarea trebuie să fie făcută cu una dinte variantele omologate la nivelul Uniunii Europene și să fi trecut cel puţin 14 zile de la administrarea ultimei doze.

Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 şi, implicit, a vindecării se face în baza unui test de laborator efectuat cu cel puţin 28 de zile, dar nu cu mai mult de 6 luni înainte de intrarea pe teritoriul german, menţionează sursa citată.

De asemenea, dovada testării pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se face prin prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul german sau al unui test antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înainte.

Regulile se aplică indiferent de modalitatea de acces pe teritoriul german (aeriană, terestră, navală).

MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze temeinic anterior deplasării în Germania şi să consulte paginile de internet ale ministerului.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentCopiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani se pot vaccina cu serul de la Moderna
Articolul următorCertificatul verde, OBLIGATORIU pentru majoritatea mijloacelor de transport, în Italia. Când ar putea intra în vigoare măsura și cum va funcționa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.