Certificatul verde, OBLIGATORIU pentru majoritatea mijloacelor de transport, în Italia. Când ar putea intra în vigoare măsura și cum va funcționa

Autoritățile italiene ar putea lua zilele acestea o decizie care să limiteze călătoriile cu mijloacele de transport pentru persoanele nevaccinate. Mai exact, guvernul din Italia reflectă asupra introducerii certificatului verde obligatoriu și pentru călătoriile cu navele, avioanele și trenurile pe distanțe lungi. Chiar dacă decizia ar putea fi adoptată săptămâna aceasta, măsura ar putea intra în vigoare abia după data de 15 august. Din primele informații, transportul urban, cum ar fi autobuzele și metrourile, ar trebui să rămână în afara sistemului, deocamdată.

 

În câteva zile, mai exact pe 6 august, va intra în vigoare certificatul verde obligatoriu pentru restaurantele de interior, muzee, cinematografe, săli de sport, piscine și multe alte activități, iar operatorii se pregătesc pentru controale în încercarea de a evita riscul unor amenzi sau sancțiuni, relatează Știri Diaspora.

Între timp, guvernul italian reflectează asupra unei noi extinderi a listei de activități pentru care este necesar certificatul verde. Astfel, Executivul condus de Mario Draghi ar putea lua o decizie în următoarele zile, în ideea de a uniformiza transportul.

 

Certificarea ar putea fi obligatorie pentru nave, avioane și trenuri pe distanțe lungi. Aplicarea unei astfel de măsuri în context urban pare deocamdată nefezabilă, dar guvernul a cerut deja regiunilor un plan de consolidare a transportului public, mai ales în perspectiva revenirii la școală.

Chiar dacă decizia pe marginea acestui subiect va fi formalizată săptămâna aceasta, discuția privind data intrării în vigoare este încă în curs de a fi finalizată. Liga a declarat că, în general, se opune măsurii, dar că, în cazul în care aceasta va fi introdusă oricum, ar prefera să o amâne până la sfârșitul lunii august, pentru a nu crea obstacole pentru turiști, mai arată sursa citată.

 

 

Articolul precedentNoi condiții de călătorie în Germania
Articolul următorAmenda MAXIMĂ pe care o poate primi un conducător auto. Modificări MAJORE în legislația rutieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.