Mafia din APĂRARE : Cum sunt căpușate societățile ROMARM de grupuri de interese indiferent de conducerea politică

Accidentele repetate care au avut loc la Fabrica de Arme din Cugir în care două femei și-au găsit sfârșitul în ultimii doi ani ne-au atras atenția în legătură cu modul în care se fac investițiile și ce se întâmplă cu adevărat în industria de armament.
La Cugir sub oblăduirea Romarm funcționează două companii” surori” Uzina Mecanică și Fabrica de Arme prin care de-a lungul timpului s-au perindat multe persoane care au reușit să pună pe butuci sau să căpușeze pe cât se poate bugetul societăților. Indiferent de culoarea politică, găștile din cele două firme de la Cugir, nu și-au urmărit decât interesele personale și de grup.
Printr-o serie de articole ne propunem să scoatem la iveală numele unor indivizi care în toată cariera nu au făcut decât să căpușeze cât mai mult bugetul industriei de apărare de la Cugir.

Începem dezvăluirile noastre cu un personaj de notorietate pentru cele două societăți. Cercetat penal într-un dosar de corupţie, legat de Fabrica de Arme Cugir, Mihai Nicușor este personajul care revine în calitate de consilier la la FAC. Angajat la Uzina Mecanică Cugir pe funcția de inginer șef, Mihai Nicușor prestează și servicii de consiliere Fabricii de Arme Cugir. Ar fi vorba de un contract de consiliere pentru 100 de ore pe lună cu 100 de lei ora. Deci 10.000 lunar pentru omul care a fost acuzat de procurori în 2016 că în calitate de director comercial în cadrul C.N. ROMARM S.A. ar fi tras sforile la întocmirea unui raport care a avut ca urmare demiterea directorului general la acea vreme. Mircea Trifan (PSD) a fost înlocuit cu Graţian Suciu (PNL), partid din care face parte şi Mihai Nicuşor.
Teoretic inginerul șef al UM Cugir ar petrece cinci din cele opt ore de lucru pentru consilierea celor de la Fabrica de Arme Cugir. Practic ne întrebăm cum este pontat domnia sa.

Nu ar trebui să fie o problemă modul de pontare la UM Cugir atâta timp cât Mihai Nicușor este partener de afaceri cu unul din administratorii societății. Acesta deține majoritatea într-o companie de consultanță care este administrată de un membru din Consiliul de Administrație de la UM Cugir, Rada Lucian Vasile.

B & M DIRECT CONSULTING SRL îi are acționari pe Mihai Nicușor cu 80% părți sociale și Rada Lucian 20 % care este și administratorul societății.

Și cum unei societăți comerciale conduse de un veritabil liberal îi stă bine cu banii în buzunar, B & M DIRECT CONSULTING SRL ar urma să primească și un ajutor de la stat pe timpul pandemiei de COVID 19 prin programul IMM Invest.

Imagine

 

În încercările noastre de a afla ce se întâmplă cu adevărat în industria de apărare de la Cugir primim același răspuns:

“Vă comunicăm că informaţiile respective sunt clasificate secrete de stat, conform Hotărârii de Guvern nr. S – 560/2011 de aprobare a Listei cuprinzând categoriile de informaţii clasificate secrete de stat, pe niveluri de clasificare, elaborate sau deţinute de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi unităţile aflate în subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi termenele de menţinere a acestora în nivelurile de secretizare). Vă asigurăm şi pe această cale de întregul nostru sprijin în activitatea dumneavoastră.”

În toate aceste” secrete de stat” un cuvânt greu îl au oamenii politici, cei care guvernează marea căpușare din industria de apărare și în fața cărora organele de cercetare își pleacă capul tocmai pentru a nu-și pierde pensia.
Schimbarea conducerii de la Fabrica de Arme Cugir s-a făcut cu mari valuri în presă la cererea unor politicieni care ar trebui și ei cercetați pentru complicitate la omor din culpă. Nicolae Mihăilesc a fost schimbat cu adjunctul acestuia, Gheorghe Sava, în timp ce tot Mihăilesc este consilierul personal al directorului general.
Cum s-au făcut aceste schimbări, de ce la Fabrica de Arme Cugir mor oameni, de ce organele de cercetare nu mișcă un deget și cine căpușează bugetul din industria de apărare vă răspundem în episoadele următoare.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Gheorghe Flutur, „regele licitațiilor trucate”: bugetarul cu vile și bolizi donați
Articolul următorAtenționare ANM | Grindină, vânt puternic și ploi torențiale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.