Licența OMV Petrom, prelungită cu 15 ani – Actul este secret – Resursele țării, date pe șest în plină criză socială

Conform unor informații pe surse Realitatea PLUS, în ultima ședință de Guvern a fost prelungit cu încă 15 ani acordul de concesiune pentru OMV.

 Acordul de concesiune pentru explorare petrolieră cu OMV ar fi fost prelungit cu 15 ani. Documentul a fost secretizat.

Acordul inițial de concesiune a fost încheiat pe 30 de ani, începând din 1997, și avea inițial 18 perimetre de explorare, dar pentru că nu a găsit resurse, OMV Petrom a păstrat doar 29% din suprafața concesionată inițial.

Durata acestui acord de concesiune este de 30 de ani, începând cu data de 12 septembrie 1997, inclusiv perioada de explorare, și viza inițial 18 perimetre de explorare cu o suprafață de peste 57.000 de kilometri pătrați.

Pentru că în urma explorării nu a găsit resurse, OMV Petrom a returnat către ANRM anumite perimetre, astfel că în prezent, a păstrat 9 perimetre cu o suprafață de peste 16.000 de kilometri pătrați, respectiv circa 29% din suprafața inițială.

În 2 dintre cele 9 perimetre, OMV Petrom este împreună titular cu Hunt Oil Company of Romania.

Cele două companii au solicitat Guvernului prelungirea acordului de concesiune, invocând art. 27 alin (2) din Legea Petrolului nr. 238/2004 care stabilește că „durata inițială a concesiunii poate fi până la 30 de ani, cu posibilitate de prelungire de până la 15 ani”.

Prelungirea duratei concesiunii va conduce la o durată totală a acordului de concesiune de 45 de ani.

Articolul precedentPensiile ar putea să întârzie în luna iunie – Care este motivul anunțat de președintele Casei Naționale de Pensii
Articolul următorPreședintele Ungariei, mesaj șocant lansat din România – Ce spune de Ardeal, de la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.