La alții se poate. Spania plafonează prețul gazelor naturale

Dacă la noi autoritățile nici nu vor să audă de plafonarea tarifelor, deși facturile la energie au atins valori de neimaginat, Spania va plafona prețurile la gazele naturale.

 

Spania va plafona preţurile gazelor naturale, va reduce taxele şi va redirecţiona profiturile companiilor energetice, ca parte a pachetului de măsuri menit să scadă preţurile în creştere la utilităţi, a anunţat luni premierul Pedro Sanchez.

„Este inacceptabil ca firmele energetice să profite de pe urma preţurilor ridicate de pe piaţa de electricitate. Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice şi le vom transfera către consumatori. Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5%, de la 5,1%”, a declarat prim ministrul, scrie Agerpres.

 

Acesta a explicat că redirecţionarea profiturilor de la companiile de utilităţi va fi folosită pentru plafonarea preţurilor gazelor naturale şi reducerea costurilor cu energia pentru consumatori.

Articolul precedentPrețurile la energia electrică explodează în toată Europa
Articolul următorCel mai mare studiu clinic al unui test de sânge care poate detectat 50 de tipuri de cancer, demarat în Marea Britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.