Prețurile la energia electrică explodează în toată Europa

Explozia prețurilor la energie electrică pune pe jar toată Europa. În Spania, curentul este de patru ori mai scump față de anul trecut. Polonia a luat deja o decizie radicală: vrea ca în facturi să se vadă că este vina Uniunii Europene pentru majorările uriașe. Marea Britanie a încălcat deja angajamentele europene. A repornit o centrală veche pe cărbuni, potrivit Realitatea Plus. 

Presa din Spania a titrat, duminică, că a fost cea mai scumpă zi din istoria țării. Prețul la energie a fost cu 15 euro mai ridicat față de duminica trecută și de patru ori peste cel din aceeași zi a anului trecut, când a fost de 35 euro. 

DUMINICĂ 12 septembrie 2021, CEA MAI SCUMPĂ ZI DIN ISTORIA SPANIEI
Preț: 144,18 euro/MWh
DUMINICĂ 12 septembrie 2020
Preț: 35 euro/MWh (sursa: El Pais)

Și Polonia se confruntă cu o explozie a prețurilor la energia electrică. Guvernul vrea acum ca în facturile de electricitate să fie specificate costurile suplimentare provocate de politicile Uniunii Europene în domeniul schimbărilor climatice. În Polonia, companiile ar putea solicita majorarea prețurilor cu 40% în 2022.

Explozia prețurilor la energie a făcut primele victime și în afara Uniunii Europene. Mai mulți furnizori mici din Marea Britanie au intrat în faliment. Ce soluție a găsit Marea Britanie? Repornește o centrală veche pe cărbuni, în ciuda angajamentului asumat de guvern de a reduce poluarea. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPreședintele Iohannis, întâlnire cu șeful Enel. Facturile astronomice la energie, tema principală de discuție
Articolul următorLa alții se poate. Spania plafonează prețul gazelor naturale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.