Cel mai mare studiu clinic al unui test de sânge care poate detectat 50 de tipuri de cancer, demarat în Marea Britanie

Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie va demara cel mai mare studiu clinic la nivel global al testului de sânge Galleri, care poate fi utilizat pentru detectarea a peste 50 de tipuri de cancer înainte de apariţia simptomelor.

Testul Galleri analizează ADN-ul dintr-o probă de sânge pentru a determina dacă există urme care provin din celule canceroase. Diagnosticul timpuriu al cancerului duce la creşterea semnificativă a ratelor de supravieţuire.

NHS a anunţat că intenţionează să recruteze 140.000 de voluntari în Anglia pentru a testa eficacitatea testului ca parte dintr-un studiu clinic randomizat. Jumătate dintre participanţi vor realiza teste de sânge Galleri în cel mai scurt timp.

”Trebuie să studiem testul Galleri cu atenţie pentru a afla dacă poate reduce semnificativ numărul diagnosticelor de cancer într-un stadiu târziu”, a spus Peter Sasieni, profesor în domeniul prevenţiei cancerului la King’s College din Londra, citat de Reuters și preluat de Agerpres.

Cancerul de plămâni este, de departe, cea mai frecventă cauză de deces asociată cancerului în Regatul Unit al Marii Britanii, provocând circa o cincime din totalul deceselor legate de cancer. Totodată, potrivit NHS, cancerul de plămâni, cancerul de intestin şi cancerul de sâni sunt asociate cu 45% dintre decesele provocate de cancer în Regatul Unit.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentLa alții se poate. Spania plafonează prețul gazelor naturale
Articolul următorPărinții care au Covid pot fi tratați în secțiile de pediatrie dacă sunt internați cu copiii lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.