Potrivit presei locale, care a relatat incidentul, medicii care au sosit imediat la fața locului au constatat decesul acestuia. Deși au încercat să-l salveze pe jandarm, acest lucru nu a fost posibil.

Bărbatul era cunoscut între colegi drept o persoană introvertită, puțin comunicativă, care nu vorbea decât despre activitatea de la serviciu. Cu toate acestea, gestul sinucigaș i-a luat prin surprindere pe colegi, dar și pe superiori.

Comunicatul jandarmeriei locale

Reprezentanții unității de jandarmerie spun că nimic din comportamentul său, din ultima perioadă, nu a trădat asemenea intenții de sinucidere. Cu atât mai mult cu cât, la ultima testare psihologică, de anul trecut, jandarmul a fost declarat apt.

„Subofiţerul avea 49 de ani, era cadru al unităţii noastre din anul 1994 şi pe parcursul carierei a fost recompensat de mai multe ori pentru îndeplinirea foarte bună a îndatoririlor de serviciu. La ultima testare psihologică, efectuată în anul 2020, a fost declarat apt, iar de atunci nu a avut comportamente sau atitudini care să necesite intervenţia de specialitate a psihologului unităţii. În continuare sunt desfăşurate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs acest incident tragic”, se arată în comunicatul oficial al Jandarmeriei Alba.

Surse din rândul colegilor au afirmat că jandarmul era foarte nemulţumit din cauza pensiei pe care urma să o încaseze. Astfel, valoarea acesteia, conform calculelor, urma să se situeze la aproximativ 3.000 de lei. Or, conform surselor citate, omul ar fi fost nemulțumit și speriat că nu-și va putea acoperi cheltuielile după ce se va retrage din activitate.

Nemulţumirea jandarmului a fost cu atât mai mare cu cât alți colegi de-ai săi, care s-au pensionat în ultimii ani, au beneficiat de sume mult mai mari. Astfel, aceștia ar fi ieșit la pensie și cu 5.000 de lei.

De menționat că jandarmii, la fel ca și ceilalți angajaţii din sistemul militar, beneficiază de o pensie specială, denumită oficial pensie de serviciu.

Sursa: Realitatea de Alba