29 noiembrie, zi liberă cu recuperare! Minivacanță de 5 zile

29 noiembrie 2021 este zi liberă, însă nu pentru toată lumea! Iată cine beneficiează şi cine nu de decizia anunţată de ministrul Muncii!

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a inițiat un proiect de hotărâre de guvern pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare, potrivit unui anunț al ministerului.

Motivul este că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii, acestea pică în zilele de marți și miercuri, iar dacă și 29 noiembrie va fi zi liberă atunci vom avea o minivacanță de 5 zile (incluzând și week-endul).

Ziua de 30 noiembrie 2021 (marţi) e liberă pentru că e Sfântul Andrei, iar 1 Decembrie 2021 este ziua națională a României.

Dacă în fiecare an zilele de 30 noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 Decembrie (Ziua Națională) sunt sărbători legale și, prin urmare, nelucrătoare, Guvernul se pregătește să acorde și ziua de 29 noiembrie ca zi liberă prin lege.

Angajații români, dar și elevii, vor sta acasă de vineri, 26 noiembrie până joi, 2 decembrie. După weekend-ul 27-28 noiembrie, vor urma alte trei zile libere: luni 29 noiembrie, marți 30 noiembrie și miercuri 1 decembrie.

SURSA: Kanal D

Articolul precedentJandarmul din Alba s-a sinucis pentru ca urma să primească o pensie prea mică
Articolul următorAtenție, șoferi! COD GALBEN de ceață densă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.