Percheziții în județele Sibiu, Galați și Arad, la persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională organizată, specializată în trafic de migranți

Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Sibiu, efectuează 4 percheziții domiciliare, în județele Sibiu, Galați și Arad, la persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională organizată, specializată în trafic de migranți.

În cauză s-a reținut faptul că, pe relația Turcia – Bulgaria – România – Ungaria – Austria/Germania a fost constituit un grup infracțional organizat transfrontalier, specializat în activități infracționale circumscrise traficului de migranți, în scopul obținerii de foloase materiale.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, membrii grupării, contra cost, au călăuzit, transportat și adăpostit grupuri de migranți pe teritoriul României în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României în Ungaria. Totodată, aceștia au fost implicați și în trecerea frauduloasă a migranților peste frontiera de stat româno-maghiară și în transportarea clandestină a acestora spre țările de destinație, respectiv Austria sau Germania.

Astfel, în funcție de circumstanțele de moment, membrii grupării preluau, în autovehicule, migranții de pe teritoriul României, fie dintr-o pădure situată în apropiere de frontiera româno-bulgară (după ce aceștia au fost călăuziți, ilegal, peste frontiera verde, din Bulgaria până în locul respectiv), fie din centrele de cazare pentru solicitanții de azil de pe teritoriul României (după ce aceștia au fost racolați de către alți membri ai grupării), după care îi transportau și adăposteau, temporar, într-o cabană situată pe raza comunei Cristian din județul Sibiu.
După câteva zile, de regulă, la finalul săptămânii, în funcție de circumstanțele de moment, migranții erau preluați de către membrii grupării din cabană, în autovehicule și, fie erau transportați, pe drumurile neasfaltate din zonă, până într-o parcare de tiruri situată pe autostrada A1, unde erau ascunși în semiremorcile tirurilor și transportați mai departe, clandestin, spre țările de destinație, respectiv Austria sau Germania, fie aceștia îi transportau cu autovehiculele personale până la frontiera româno-maghiară, iar, după ce îi călăuzeau pe jos, peste frontiera verde, în Ungaria, îi transportau mai departe, clandestin, spre țările de destinație, respectiv Austria sau Germania.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

Suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, precum și al inspectoratelor de jandarmi județene Sibiu și Bihor.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentEXPOZIȚIE: Din patrimoniul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia. Colecția Elie Bufnea
Articolul următorJandarmul din Alba s-a sinucis pentru ca urma să primească o pensie prea mică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.