Focar de varicelă la o grădiniţă: alte două cazuri, depistate la şcoala care funcţionează în acelaşi imobil

Un număr de 22 de preşcolari de la o grădiniţă din Petreşti – Sebeş, precum şi doi elevi de la Şcoala Gimnazială din localitate, situată în acelaşi corp de clădire, au fost depistaţi cu varicelă (vărsat de vânt), toţi prezentând forme uşoară de boală, a anunţat joi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Primele cazuri au apărut în 28 septembrie şi cele mai recente, joi, fiind diagnosticaţi până acum aproape o treime dintre copiii care frecventează grădiniţa din Petreşti.

„La Grădiniţa cu Program Normal Petreşti evoluează în prezent un focar de varicelă, cu debut din data de 28.09.2022 şi un număr de 22 de cazuri (din totalul de 74 de preşcolari). 8 cazuri au fost semnalate la grupa mică, 10 cazuri la grupa mijlocie şi 4 cazuri la grupa mare. Totodată, menţionăm că în data de 13.10.2022 au fost semnalate alte două cazuri la Şcoala Gimnazială Petreşti, situată în acelaşi corp de clădire. Toate cazurile prezintă forme uşoare de boală”, se menţionează într-un comunicat transmis AGERPRES de către DSP Alba.

Potrivit sursei citate, printre măsurile luate odată cu apariţia cazurilor de boală se numără efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei generale în 30 septembrie în întreaga unitate, efectuarea unui triaj epidemiologic zilnic în vederea depistării cazurilor noi de boală, aerisirea sălilor de clasă la interval de 45 de minute, informarea părinţilor cu privire la existenţa cazurilor de varicelă, în vederea monitorizării copiilor din punctul de vedere al simptomelor de boală şi, în cazul apariţiei simptomelor, adresarea către medicul de familie.

DSP Alba a recomandat, de asemenea, urmărirea focarului pe parcursul a 21 de zile de la debutul ultimului caz şi raportarea zilnică la cazurilor noi, precum şi a ratei absenteismului, efectuarea curăţeniei curente în focar. Totodată, s-a recomandat ca revenirea copiilor bolnavi în colectivitate să se realizeze cu aviz epidemiologic de la medicul de familie.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentNoul ministru al Educației, despre trecerea şcolilor în online din cauza crizei energetice: „Nu ne mai permitem goluri sau pauze în învăţare”
Articolul următorDosar penal pentru un bărbat de 34 de ani prins fără permis. Acesta nu era la prima abatere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.