Primăria Alba Iulia va începe să sancționeze orice companie care operează servicii publice la nivelul municipiului și care nu se achită de toate atribuțiile, conform contractului, este anunțul făcut de Emil Popescu, viceprimarul municipiului Alba Iulia.

 
”Nu este o amenințare ci o promisiune fermă. Domeniul public nu este și nu trebuie să fie doar un spațiu pe care companiile care au contract cu Primăria îl tratează ca pe o sursă de venit. Nu doar că nu vom deconta lucrări și servicii executate incorect, însă vom sancționa cu amendă orice abatere de la normele și standardele stabilite prin contract.
 
Am avut, în cursul zilei de luni, o întâlnire cu reprezentanții companiilor care operează serviciile de salubritate, precum și cu cei ai companiilor care asigură îngrijirea spațiilor verzi. Pornind de la sesizările cetățenilor, primite atât în mod direct cât și expuse pe facebook, am făcut, împreună cu mai mulți agenți din cadrul Poliției Locale, compartimentul mediu, o serie de deplasări în teren, în cartiere precum Tolstoi, Saligny sau Ampoi, unde am constatat mari probleme privind colectarea. Totodată, am mers și în parcurile din Cetate și Centru, pentru a verifica stadiul lucrărilor de întreținere a spațiilor verzi.
 
Am purtat o discuție deschisă, dar totodată fermă, cu reprezentanții companiilor care au în atribuții prestarea acestor servicii. Le-am pus în vedere că nu vom tolera nici o abatere de la calitatea serviciilor, stabilită în contract, precum și faptul că astfel de situații, precum cele constatate în teren, sunt inacceptabile.
Companiile care asigură astfel de servicii trebuie să înțeleagă că ele sunt plătite de către cetățeni, iar aceștia sunt cei care au dreptul și trebuie să beneficieze și să fie mulțumiți de nivelul lucrărilor și serviciilor.
 
Nu este normal ca oamenii să plătească taxe și impozite iar domeniul public să fie tratat cu dispreț. Este inadmisibil ca oamenii să plătească, în mod direct, pentru serviciul de colectare a deșeurilor, iar ritmul colectării să fie de două ori mai lent decât în mod normal.
Vom sancționa astfel de situații ori de câte ori le vom identifica ori vom avea sesizări justificate de la cetățeni. Și, din păcate, în ultima perioadă am avut tot mai multe astfel de sesizări, de la oameni pe bună dreptate deranjați de situație.
 
Vom începe cu amenzi și vom continua prin toate formele legale ce ne stau la dispoziție, mergând până la denunțarea și rezilierea contractelor aflate în vigoare.
Aceste companii, care de ani de zile au contracte cu Primăria, trebuie să înțeleagă că ori își respectă întru totul contractul, ori vom întrerupe colaborarea”, este postarea făcută de Emil Popescu pe Facebook
 
 
 

Sursa: Realitatea de Alba