Au fost aprobate noile programele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna informează, marţi, că Ministerul Educaţiei a aprobat noile programe de examen pentru Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a și Bacalaureat, fără conținuturi aferente semestrului al II-lea al anului școlar în curs.

Revizuirea programelor a fost aprobată prin ordin de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, iar măsura a fost agreată și cu partenerii educaționali, reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor, în vederea finalizării cu succes a anului școlar 2019-2020.

Ordinul de ministru a fost transmis luni, 13.04.2020, către Monitorul Oficial al României și, imediat ce acesta va fi publicat, Ministerul Educației și Cercetării va posta noile programe, astfel:

  • pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020 la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și matematică;
  • pentru examenul național de Bacalaureat 2020 la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

„Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate/dezvoltate, dar și a conținuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învățământului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a până la finalizarea semestrul I al anului școlar 2019-2020”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Reamintim că Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția elevilor, săptămânal, câte cinci teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor, în vederea susținerii examenelor naționale. Acestea sunt formulate în concordanță cu noile programe, iar următorul set de teste de antrenament va fi publicat în data de 22 aprilie 2020.

Articolul precedentRadiografia Covid-19 în județ, făcută de dr. Daniela Popa Dreghici, director adjunct în Sănătate Publică, medic epidemiolog al DSP Alba: ”Situația este sub control în Alba. Dacă ne ajută și cetățenii, putem trece cu bine peste această perioadă”
Articolul următorCozmin Gușă: Cum ne salvăm din toamnă ? (7) Ne reorientăm geoeconomic  sau “murim”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.