Amenzi în valoare de 121.800 lei aplicate doar într-un weekend

În cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi care s-a desfășurat la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din judeţul Alba au aplicat aproape 500 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 12 permise de conducere.

Pentru că foloseau telefonul mobil, 56 de șoferi au fost amendaţi.

În perioada 26 – 28 octombrie 2018, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Au fost aplicate 491 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 121.800 lei, din care 56 pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului, fără ca acesta să fie echipat cu dispozitiv handsfree.

Restul sancţiunilor au fost aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare şi au constatat 9 infracţiuni la regimul rutier.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reamintește conducătorilor auto că folosirea telefonului mobil la volan este unul dintre principalii factori de distragere a atenţiei şi creşte riscul rutier. Doar câteva momente de neatenţie în trafic se pot solda cu accidente.

Şoferii trebuie să ştie că folosirea telefonului mobil poate avea următoarele consecinţe:

Timp mai mare de reacţie, atât pentru acţionarea frânei cât şi pentru observarea semnelor de circulaţie;

Dificultăţi în menţinerea unei viteze adecvate;

Încetinirea procesului de recunoaştere şi evitare a pericolelor din trafic;

Dificultăţi în menţinerea benzii de circulaţie şi a distanţei între autovehicule;

Afectarea percepţiei generale asupra condiţiilor de trafic;

Stimaţi conducători auto, poliţiştii vă recomandă să nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi şi să evitaţi folosirea acestuia chiar şi când aşteptaşi la semafor.

Dacă este urgent să vorbiţi la telefon, opriţi maşina pe dreapta şi după finalizarea conversaţiei, porniţi din nou la drum.

Articolul precedentartFEST100 – Festival de artă în Alba Iulia
Articolul următorAccident lângă Aiud. Șoferul vinovat a fugit!

Comments are closed.