Alba Iulia a primit, pentru 2021, de la Consiliul Județean jumătate din bugetul primit în  2020 

”Alături de colegii mei, consilieri județeni USR-PLUS din Consiliul Județean Alba, am depus  un amendament la bugetul județului Alba, prin care am solicitat dublarea sumei pe care  municipiul Alba Iulia o va primi pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și  infrastructură. 

Pentru susținerea acestui amendament am invocat mai multe motive, printre care dezvoltarea  zonei metropolitane, numărul de locuințe în creștere, continuarea investițiilor în infrastructură,  cât și construirea ștrandului municipal. 

Cu toate că marea majoritate a consilierilor județeni au înțeles necesitatea investițiilor, la vot  consilierii PNL au votat împotrivă. 

Cu părere de rău pentru locuitorii din Alba Iulia, banii Consiliului Județean au fost distribuiți  după culoarea politică și nu s-a ținut cont nici măcar de numărul de locuitori, astfel municipiul  Blaj a primit pentru investiții cu 250.000 RON mai mult decât Alba Iulia, cu toate că are o  populație de 3 ori mai mică. 

Sunt de părere că o coaliție, chiar dacă este de guvernare, trebuie să se regăsească și în  administrația județului, nu doar la conducerea statului”,a transmis într-un comunicat de presă Claudiu Nemes, consilier județean USR-PLUS Alba.

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Alba