Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap sărbătorită la Alba Iulia prin evenimentul „Bucuria Darului”

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează marți, 4 decembrie, evenimentul „Bucuria Darului”. Manifestarea, aflată la IX-a ediție este dedicată Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap și se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Potrivit organizatorilor, această acțiune își propune să evidențieze abilitățile și aptitudinile persoanelor cu dizabilități, creşterea gradului de toleranţă a societăţii cu privire la aceste persoane şi conştientizarea faptului că semenii noştri cu dizabilităţi reprezintă o categorie a populaţiei marginalizată care necesită să fie pusă mai mult în valoare.

Evenimentul se va desfășura între orele 16.00 – 18.00 și cuprinde un spectacol de colinde, un moment coregrafic de pantomimă dar și o expoziţie cu obiecte şi decoraţiuni de Crăciun, confecţionate de persoane cu dizabilități.

Vor interpreta colinde Corul Facultății de Teologie Ortodoxă Alba Iulia,

Corul Centrului de zi ,,Sfântul Meletie Alba”, alcătuit din persoane cu deficienţe de auz şi vorbire și persoane cu handicap fizic, neuro – locomotor și somatic coordonat de părintele Petru Haşegan împreună cu Ion Damian – Asociaţia Nevazătorilor din Alba Iulia, colindători de la Centrul de Cultură Augustin Bena, coordonați de prof. Marinela Popa, Corul de copii „Sfânta Ecaterina” al Parohiei Sfânta Ecaterina din Alba Iulia, Grupul persoanelor cu dizabilități Diakonia – Alba Iulia, colindători de la Așezământul social „Sfântul Nectarie” Tiur, Corul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, Alexandra Vădan și Tudor Roba. De asemenea, membri Asociaţiei Naționale a Surzilor din România – Filiala Alba Iulia vor prezenta un moment coregrafic de pantomimă.

Pe parcursul evenimentului, în holul Casei de Cultură a Studenţilor, va avea loc expoziţia de obiecte şi decoraţiuni de Crăciun realizate de beneficiarii Centrului de servicii acordate în comunitate „Sfântul Meletie” Alba Iulia – centru de zi pentru persoane cu handicap.

Articolul precedentCivicON 2018 – ediția a II-a a festivalului de atitudine organizat de Forum Apulum la Alba Iulia
Articolul următorMISS LIBERTY – ULTIMUL MADRIGAL, la Casa de Cultură a Studenților