În data de 31 mai 2019 Direcția de Asistență Socială Sebeș organizează cu ocazia celebrării Zilei Mondiale fără Tutun o campanie de informare, educare, și măsurare a valorilor presiunii arteriale, a greutății pentru determinarea indicelui de masă corporală, precum și un consult medical general care cuprinde măsurarea nivelului de dioxid de carbon din respirație.

Campania se va desfășura în holul central din incinta Casei de Cultură” Lucian Blaga” Sebeș, începând cu ora 9,30. Serviciile medicale oferite sunt GRATUITE.

Direcția de Asistență Socială Sebeș adresează o invitație tuturor persoanele indiferent de vârstă să participe la campania de măsurare a presiunii arteriale și a determinări indicelui de masă corporală, măsurareanivelului de dioxid de carbon din respirație.

Campaniile sunt incluse în Calendarul pentru organizarea campaniilor de informare, educare, comunicare destinate celebrării zilelor mondiale/europene și a celor cu teme stabilite pe baza unor priorități de sănătate specifice naționale.

Materialul informativ este furnizat de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

Sloganul campaniei:

”Renunță la fumat acum pentru a te bucura de plămâni sănătoși”!

Obiective:

Creșterea gradului de conștientizare în rândul populației privind efectele nocive ale consumului de tutun și ale fumatului pasiv, precum și pentru descurajarea utilizării acestuia sub orice formă.
Campania cheamă la acțiune toți factori decidenți, susținând politicile eficiente de reducere a consumului de tutun și activarea tuturor sectoarelor implicate în lupta pentru controlul tutunului.