Zeci de mii de români de pretutindeni se adună pe 1 Decembrie la Alba Iulia în Marșul Unirii

            Zeci de mii de români de pe ambele maluri ale Prutului sunt așteptați pe 1 decembrie, la ora 08:00 în Alba Iulia pentru a participa la Marșul Centenarului, cu pornire de la gara feroviară. La marș vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, întocmai ca în 1918, cu denumirea localităților din care vin românii. Va fi cea mai mare manifestare ca număr de participanți, din Anul Centenarului. Vor răsuna melodiile patriotice specifice și drapele uriașe tricolore de 100 de metri vor da culoare evenimentului.

            Traseul marșului are 6 kilometri, pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviță – Bulevardul Republicii – Calea Moților – strada Doctor Ion Rațiu – Bulevardul Horea – Piața Tricolorul – strada Unirii.

            Autoritățile locale din satele din județul Alba și din județele din proximitate fac un apel către toți românii să vină la Alba Iulia, chiar dacă nu au cazare: vor găsi în propriile localități metode a a întâmpina oaspeții care vin din toate regiunile unde trăiesc români.

            De asemenea, de la toți participanții la Marșul Centenarului se vor lua semnături pentru proiectul de modificare a Constituției României prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională. 

Articolul precedentPomperii au intervenit la 9 incendii de vegetație într-o singură zi
Articolul următorAndrei Istrăţescu la turaţie maximă înainte de Openul Internaţional de Şah “România 100”.