Înainte de revenirea în Cetatea Marii Uniri, învingătorul ediţiei de anul trecut al Openului Internaţional al României de la Alba Iulia a turat la maxim motoarele.

Andrei Istrăţescu şi-a trecut duminică în palmares un nou succes de prestigiu: victoria în Openul Internaţional al insulei Capri. Andrei Istrătescu s-a clasat anul trecut pe locul 3 la Capri.

Anul acesta cel mai titrat jucător activ din România, multiplu campion national şi câştigător a numeroase concursuri internaţionale, a dat lovitura aducându-l pe “tovarăşul Lenin” în România, la capătul unui turneu în care a acumulat 5,5 puncte din 7 partide, devansându-i pe marii maeştri internaţionali Sergey Tiviakov (Olanda), Yuri Kuzubov (Ucraina) şi Mihail Marin (România), ultimul fiind de asemenea unul dintre participanţii de marcă ai turneului international de săptămâna viitoare de la Alba Iulia.

Victoria în turneul italian i-a dat şi mai multă încredere lui Andrei Istrăţescu înainte de Openul Internaţional de Şah “România 100” care începe luni dupa-amiază.

Vin la Alba Iulia pentru a câştiga turneul!” le transmite adversarilor săi marele maestru internaţional român, care este hotărât să câştige această ediţie simbolică a turneului, dedicat în acest an Centenarului Marii Uniri.

Citește și 12-18 noiembrie: Openul Internațional de Şah „România 100” la Alba Iulia

Cupa Unirii şi Memorialul Mihail Breaz vor deschide festivalul international de şah de la Alba Iulia