Vodafone România semnează un parteneriat strategic cu Ericsson pentru implementarea 5G

Vodafone România a desemnat Ericsson ca partener 5G RAN (Radio Access Network). În baza parteneriatului pe șase ani, Vodafone România va folosi tehnologia RAN furnizată de Ericsson și pentru modernizarea rețelei mobile existente.

Clienții Vodafone România vor beneficia de conexiuni la Internet mai rapide, latență redusă, fiabilitate și securitate sporite ale rețelei.

Dezvoltarea 5G va accelera tranziția României către o economie digitală, durabilă. Noul parteneriat redefinește standardele de conectare și face parte din strategia locală a Vodafone de susținere a antreprenorilor și comunităților.

București, 12.02.2024 – Vodafone România creează noi oportunități de modernizare a infrastructurii sale actuale și de extindere a rețelei 5G, prin desemnarea Ericsson (NASDAQ: ERIC) ca partener-cheie 5G RAN (Radio Access Network). Ca parte a acordului pe șase ani, Vodafone România va folosi, de asemenea, tehnologia RAN a Ericsson pentru a-și îmbunătăți rețeaua mobilă existentă, ceea ce înseamnă că utilizatorii Vodafone România vor beneficia de conexiuni la Internet mai rapide, latență scăzută și de o securitate și fiabilitate sporite ale rețelei.

Parteneriatul este inclus în planul multianual de investiții al Vodafone România pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de rețea și se înscrie în misiunea companiei de a contribui la dezvoltarea societății digitale.

 Nicolae Vîlceanu, Chief Network Officer, Vodafone România, declară: „În perspectiva unei societăți digitale,  construirea unei rețele pregătite pentru viitor, sigure și eficiente din punct de vedere energetic este crucială. Parteneriatul cu Ericsson ne oferă bazele tehnologice în demersul nostru de a dezvolta rețele 5G autonome, cu un impact extraordinar pentru clienții rezidențiali, companii și autorități, în ceea ce privește viteza și latența scăzută ale rețelei, multitudinea și varietatea scenariilor de utilizare. De asemenea, ne ajută să îmbunătățim infrastructura rețelei radio de acces (RAN) existentă pentru a oferi servicii rapide și fiabile clienților în tranziția către rețele 5G autonome și să ne valorificăm potențialul de furnizor de servicii inovatoare pentru societatea digitală și durabilă pe care ne-o dorim cu toții. Investiția face parte din promisiunea noastră pentru România și pentru români: să creăm un nou standard de conectare și să investim în potențialul nelimitat al românilor și al comunităților locale.”

Dragoș Mircea Rebegea, Country Manager, Ericsson România, declară: „Ericsson este furnizor de top pentru dezvoltarea de rețele  5G performante și eficiente din punct de vedere energetic și faptul că am fost selectați ca partener cheie în acest proiect marchează o nouă eră în colaborarea dintre Ericsson și Vodafone România. Construim o rețea a viitorului care nu numai că va oferi clienților Vodafone România conectivitate superioară, ci și o platformă de inovare care permite transformarea industriilor și deschide calea către o societate digitală mai conectată.”

Produsele și soluțiile 5G RAN din portofoliul de sisteme radio Ericsson, inclusiv sistemele de antene Ericsson, vor asigura o tranziție rapidă și ușoară către 5G, care va accelera transformarea digitală a societății românești.

Portofoliul Ericsson 5G RAN include, de asemenea, tehnologia Massive MIMO, care permite furnizorilor de servicii de comunicații să valorifice spectrul 5G din benzile medii de frecvență. Cea mai recentă generație de echipamente radio și de procesare Ericsson (RAN Compute) va îmbunătăți, de asemenea, consumul actual de energie al rețelei Vodafone România, venind cu o abordare unică în privința optimizării energetice.

Imagine

Despre Vodafone

Vodafone este cea mai mare companie de telecomunicații din Europa și Africa. Furnizăm servicii mobile și fixe către peste 300 de milioane de clienți din 17 țări, colaborăm cu rețele mobile în alte 45 de țări și avem una dintre cele mai mari platforme IoT din lume. În Africa, platforma noastră fintech furnizează servicii către peste 76 de milioane de clienți din 8 țări – gestionând mai multe tranzacții decât orice alt furnizor.

Misiunea noastră este să conectăm pentru un viitor mai bun, folosind tehnologia pentru a îmbunătăți viețile, afacerile și pentru a facilita societăți digitale incluzive și sustenabile. Ne-am angajat să reducem impactul nostru asupra mediului astfel încât să atingem net zero emisii până în 2040.

Pentru mai multe informații, vizitați www.vodafone.ro, https://www.facebook.com/vodafonero sau LinkedIn at www.linkedin.com/company/vodafone.

Imagine

Despre Ericsson:

Ericsson le permite furnizorilor de servicii de comunicații și întreprinderilor să valorifice la maximum  conexticitatea. Portofoliul companiei se întinde pe următoarele domenii de activitate: rețele, software și servicii cloud, soluții wireless pentru întreprinderi, platformă globală de comunicații și tehnologii și afaceri noi. Este conceput pentru a ajuta clienții noștri să devină digitali, să sporească eficiența și să găsească noi fluxuri de venituri. Investițiile în inovare ale Ericsson au adus beneficiile mobilității și ale serviciilor mobile în bandă largă pentru miliarde de oameni la nivel global. Acțiunile Ericsson sunt listate la Nasdaq Stockholm și la Nasdaq New York. www.ericsson.com

 

Articolul precedentO nouă taxă pe pensiile românilor, în 2024. Ce categorie de seniori va afectată
Articolul următorCaravana Medicală își continuă misiunea la Mureș. Timp de 12 zile mureșenii vor beneficia de servicii medicale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.