O nouă taxă pe pensiile românilor, în 2024. Ce categorie de seniori va afectată

USR acuză că PNL vrea să impună suprataxarea pensiilor câștigate de românii din diaspora. Taxa a fost introdusă prin amendament la ordonanţa trenuleţ care se discută acum în şedinţa comună a comisiilor de muncă şi buget din Senat, spun cei de la USR.

USR acuză Ministerul de Finanţe şi PNL că vor să introducă o nouă taxă din 2024, pe pensiile româniilor care se întorc în ţară din diaspora. Potrivit USR, taxa a fost introdusă prin amenament la ordonanţa trenuleţ care se discută acum în şedinţa comună a comisiilor de muncă şi buget din Senat.

”Ministerul de Finanţe PNL introduce o nouă taxă din 2024: o taxă pe pensiile româniilor care se întorc în ţară din diaspora. Taxa a fost introdusă prin amendament la ordonanţa trenuleţ care se discută acum în şedinţa comună a comisiilor de muncă şi buget din Senat”, anunţă USR într-un comunicat.

„Românii ajunşi acum la pensie au plecat să muncească în alte ţări de nevoie, nu de bucurie şi este cinic ca statul român să îi pedepsească dacă acum aleg să se întoarcă acasă să îşi vadă nepoţii crescând. Cum sa iei din pensiile muncite, contributive, ca sa finanţezi măriri de pensii speciale? USR se opune ferm suprataxării pensiei câştigate de diaspora şi am depus deja legi pentru sprijinul acestora privind prelungirea termenelor de completare a vechimii, pentru eliminarea absurdităţi de a merge la fiecare 6 luni la ambasade să declare că nu au murit şi calculul corect”, afirmă deputata USR Oana Ţoiu.

Articolul precedentTemperaturi diurne peste mediile multianuale, în următoarele 2 săptămâni
Articolul următorVodafone România semnează un parteneriat strategic cu Ericsson pentru implementarea 5G

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.