Vin de contrabandă, confiscat de polițiști în urma unui control în trafic

Cinci sute douăzeci și șapte de litri de vin, transportat fără documente vamale, a fost confiscat, de polițiștii și inspectorii vamali, în urma unui control în trafic. Vinul, îmbuteliat în pet-uri, provenea din Republica Moldova și urma să ajungă în Irlanda. 

La data de 28 septembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în timp ce acționau împreună cu inspectori ai Direcției Regionale Vamale Brașov – Biroul Echipe Mobile, pentru prevenirea și combaterea faptelor de fraudă vamală și evaziune fiscală, au depistat, pe raza comunei Vințu de Jos, un autovehicul destinat transportului de marfă, condus de un bărbat  de 45 de ani, din Republica Moldova.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mărfii transportate, s-a constat că, în cutii de carton, sub pungi cu pufuleți, erau ascunse pet-uri cu vin, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență.

 În urma cercetărilor, a rezultat că, cei 527 de litri de vin proveneau din Chișinău și urmau să ajungă în Irlanda.

Față de conducătorul auto, inspectorii vamali au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile   Regulamentului UE 952/2013, coroborat cu prevederile art. 653 din Regulamentul Vamal, iar întreaga cantitate de băuturi alcoolice a fost  confiscată.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentRecomandările pompierilor pentru sezonul rece
Articolul următorPragul de închidere a școlilor la 6/1000 rată de infectare, DESFIINȚAT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.