Un bărbat din Alba Iulia a fost tâlhărit sâmbătă seara în timp ce se afla într-un local. După ce a anunțat Poliția, acesta a început o investigaţie pe cont propriu, reușind să identifice suspectul. În cursul zilei de duminică bărbatul s-a prezentat din nou la sediul Poliției pentru a le prezenta posibilul vinovat. Nu mare i-a fost surprinderea când a văzut că pur și simplu nu este băgat în seamă, polițiștii având altă preocupare. În tot acest timp hoțul poate face alte victime.
În timp ce se afla într-un local în municipiul Alba Iulia un bărbat a fost deposedat de portofelul în care avea aproximativ 4000 de lei dar și documentele de identificare. Păgubitul a anunțat de urgență poliția care a demarat o anchetă.
Fiind îngrijorat de dispariția documentelor aflate în portofel, bărbatul a început o anchetă pe cont propriu, reușind să identifice suspectul. Acesta a mers la Poliție pentru a anunța ce a aflat și cel mai probabil unde sau cum îl pot găsi pe suspect în speranța recuperării pagubei. Oamenii legii l-au trimis acasă pe păgubit, motivând că o astfel de anchetă durează câteva zile și nu au timp de el acum. Suspectul având timp să dispară sau să facă noi victime.
Infracționalitatea stradală a ajuns o problemă în Alba Iulia în timp ce statisticile se încăpățânează să arate adevărul. Sute de polițiști locali împânzesc orașul pentru a da amenzi la bugetul local în timp ce hoții și tâlharii își măresc portofoliul.
Polițiștii fac anchete care într-un final se vor încheia cu un mare NUP ori fapte fără autori. Încrederea și siguranța este un slogan ajuns istorie. Prea mulți cetățeni și-au pierdut încrederea în cei ce ar trebui să le asigure protecția.