Vaccinarea și testarea ar putea fi OBLIGATORII. Cine riscă să fie DAT AFARĂ dacă nu se vaccinează

Vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală ar putea fi introduse pentru categoriile esențiale. Vizați sunt medicii, profesorii, polițiștii sau jandarmii. Este propunerea fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, actual consilier al premierului Florin Cîțu. Mai mult decât atât, cei care vor refuza vaccinarea sau testarea ar putea fi dați afară de la locul de muncă, relatează Realitatea PLUS. 

 

De această decizie ar putea fi vizați bătrânii, pacienții cu HIV/SIDA, bolnavii oncologici, cei imunodeprimați sau cei care au suferit un transpalant. Acești oameni fac parte din categoriile vulnerabile. 

Propunerea este făcută de fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru (PNL). Actualul consilier al premierului Florin Cîțu spune că analizează în prezent dacă un astfel de scenariu este de pus în practic sau nu, urmând ca mai apoi să facă recomandările către șeful Executivului. 

 

„Sunt ipoteze de lucru în care, în sectorul, esențial  avem o vaccinare obligatorie, iar cei care au legătură cu acest sector esențial  avem și o testare. Până în acest moment, ne gândeam la sectorul medical, la tot ce ține de serviciile publice, tot ce intră în contact cu populația.

Voi avea o discuție și cu premierul pe acest palier. Îi propun acest scenariu în măsură în care și ceilalți specialiști vor veni cu alte propuneri  vedem în ce măsură sunt fezabile. Și profesorii ar trebui  între (în această categorie – n.r.). Noi propunem tot ce înseamnă esențial  între în această categorie. Noi vedem deja  multe țări din Europa au luat aceste măsuri”, a afirmat Tătaru, la un post de radio. 

Măsura este extrem de controverasată, având în vedere că aceasta ar putea duce la pierderea locului de muncă de către persoanele care refuză vaccinarea sau testarea săptămânală.

 

Din datele furnizate de Comitetul Național de Vaccinare anti-Covid (CNCAV), până în prezent s-au vaccinat 5.335.717 de români. Dintre aceștia,  5.221.105 sunt imunizați cu schemă completă.

În ciuda avertismentelor autorităților și a numărului uriaș de infectări zilnice, ritmul de vaccinare continuă să fie unul extrem de len. Mai exact, în ultimele 24 de ore au fost administrate puțin peste 10.400 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. 

De la debutul campaniei naționale de vaccinare din România și până în prezent, respectiv din 27 decembrie 2020 au fost administrate 9.890.710 de doze. 
Articolul precedentPreședintele rus Vladimir Putin intră în izolare
Articolul următorRaed Arafat, despre restricțiile din valul 4 Covid: Până la carantinare, există alte măsuri – poate interzicerea unor activități

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.