Raed Arafat, despre restricțiile din valul 4 Covid: Până la carantinare, există alte măsuri – poate interzicerea unor activități

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat la ce restricții se pot aștepta românii, odată cu creșterea numărului de infectări cu COVID-19, în valul 4 al pandemiei.

Invitat într-o emisiune la un post TV, Raed Arafat a declarat că, până la carantinare, sunt luate alte măsuri.

„Noi avem în Hotărârea de Guvern unele praguri care sunt prestabilite, și asta că să ușureze luarea deciziilor de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență. De exemplu, la Satu Mare a fost un număr de localități în care a crescut incidența semnificativ. Dar nu este suficient numai creșterea incidenței. Există un mecanism de calcul stabilit de INSP. DSP face acest calcul, dacă trece de 60 de puncte, înseamnă că este propunere de carantinare. Se face propunere de carantinare către INSP care o avizează. Ulterior se discuta în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, și dacă se menține în comitet carantinarea localităților, atunci se emite ordinul pentru carantinare”, a spus Raed Arafat.

 

„La acest moment, avem șase localități în județul Satu Mare și o localitate în județul Sibiu care au fost carantinate prin această modalitate. Până la carantinare, există alte măsuri. Există măsurile care se iau pe limitarea numărului persoanelor care participa la unele activități. Începe numărul să scadă, cu cât crește incidența. Poate interzicerea unor activități. Sau se permite participarea la ele cu condiția să prezinți certificatul verde”, a explicat Raed Arafat.

Articolul precedentVaccinarea și testarea ar putea fi OBLIGATORII. Cine riscă să fie DAT AFARĂ dacă nu se vaccinează
Articolul următorAvertisment fără precedent: TOȚI cei fără imunitate se vor infecta. Explozie de infectări: România, lovită din plin de valul 4 Covid

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.