Ultimul eveniment al Suveranului Pontif la Blaj : Întâlnirea din cartierul Barbu Lăutaru, cu credincioșii rromi.

Ultimul eveniment al vizitei Papei Francisc în România are loc în aceste momente la Blaj, unde Suveranul Pontif s-a întâlnit cu comunitatea de rromi.

Întâlnirea are loc în biserica din cartierul „Barbu Lăutaru”, construită în doar trei luni şi sfinţită în urmă cu două săptămâni. Ea poartă hramul Sfântul Apostol Andrei şi Fericitul Episcop Ioan Suciu.

„Legătura dintre comunitatea romă şi Biserica Greco-Catolică este una veche. Unul dintre cei mai preocupaţi de acordarea asistenţei spirituale romilor din Blaj a fost Ioan Suciu, unul din cei şapte episcopi martiri beatificaţi duminică de către Papa Francisc. Născut la Blaj, Ioan Suciu a copilărit cu mulţi romi, iar după încheierea studiilor şi-a dedicat o parte din activitate pentru sprijinirea acestei comunităţi. Cel cunoscut ca ‘Episcopul tinerilor’ a desfăşurat acţiuni de catehizare cu tinerii romi. A organizat inclusiv excursii pentru aceştia sau juca meciuri de fotbal cu ei”, a precizat Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore de Alba Iulia şi Făgăraş, Claudiu Pop

Papa Francisc se va întoarce la Vatican în această după-amiază. Ceremonia de rămas bun va avea loc pe aeroportul din Sibiu.

Articolul precedentVizita Papei Francisc la Blaj – Suveranul Pontif se întâlnește cu comunitatea de rromi.
Articolul următorCrucea Roșie Alba, alături de comunitățile din sudul Județului Alba afectate de pe urma inundațiilor

Comments are closed.